Përshkrimi

Diçka e çuditshme ka ndodhur në tokë. Mbretëria po përkeqësohet. Njerëzit kanë filluar të sillen çuditshëm... Ajo që është edhe më e çuditshme është se njerëzit kanë filluar të shohin dragonj, të cilët nuk duhet të hyjnë në botën e njerëzve. Për shkak të të gjitha këtyre ngjarjeve të çuditshme, Ged, një magjistar endacak, po heton shkakun. Gjatë udhëtimit të tij, ai takon Princin Arren, një djalë i ri adoleshent i shqetësuar. Ndërsa Arren mund të duket si një adoleshent i turpshëm, ai ka një anë të errët të rëndë, e cila i jep forcë, urrejtje, pamëshirshmëri dhe nuk ka mëshirë, veçanërisht kur bëhet fjalë për mbrojtjen e Teru. Për shtrigën Kumo kjo është një mundësi e përkryer. Ajo mund të përdorë "frikën" e djalit kundër pikërisht atij që do ta ndihmonte, Ged.

Shiko