Pershkrimi

Shumë vite më parë, në një ishull të largët, jetonte një rosë e diellit që mbronte kopenë e tij nga fuqitë e liga. Rosa e Diellit kishte kujdestarët e tij besnikë, të cilët siguruan që Dielli të shpërndante në mënyrë të barabartë energjinë e tij në tokën e tyre të lulëzuar. Lumturia vazhdoi derisa një shtrigë e keqe mësoi për superfuqitë e rosës së diellit. Ajo kapi kujdestarët dhe vodhi rosë e diellit për të vetmin hir që çdo grua e gjallë do ta kuptonte: rininë e përjetshme dhe bukurinë magjepsëse. Sot askush nuk beson në legjendat e vjetra. Rosat mandarine banojnë në mënyrë paqësore në ishullin e tyre dhe respektojnë ligjin që parashikon "të mos fluturoni në ishull" dhe "të mos dilni kurrë nga ishulli". Perandori është i vetmi që e di se legjenda është e vërtetë dhe se brezi i ardhshëm i Diellit ka lindur. Ai e mban atë në fshehtësi të rreptë, por shtriga e di gjithashtu se legjenda është e vërtetë dhe ajo do të kthehet për viktimën e saj të radhës.

Shiko